Συνάντηση με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ, είχε την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Κύρια θέματα του τετ-α-τετ τους αποτέλεσαν οι εξελίξεις του Eurogroup της Δευτέρας και συγκεκριμένα το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και οι επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Οικονομίας στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, βλέπει την Ελλάδα. Ο Κάσπαρ Βέλντκαμπ διαβεβαίωσε, από την πλευρά του, πως ο Ντάισελμπλουμ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και, πως βλέπει τη χώρα μας ως «ευρωπαϊκό ζήτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κ.Παπαδημητρίου εστίασε στις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η σελίδα έχει ήδη γυρίσει, γεγονός που διαφαίνεται και από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις».

Επίσης, χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της ολλανδικής πρεσβείας προς τη startup επιχειρηματικότητα, μέσω του «Orange Grove» («Πορτοκαλεώνας»), ενός δικτύου εργασίας αλλά και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βέλντκαμπ αναφέρθηκε στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας του υπογραμμίζοντας, ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά στους τομείς της αγροδιατροφής, της ενέργειας, της καινοτομίας και των υπηρεσιών.

Το ραντεβού των δύο ανδρών ανανεώθηκε για τις αρχές Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να δώσουν το παρόν και εκπρόσωποι των ολλανδικών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Στόχος της επόμενης συνάντησης σαφώς θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης