Συνάντηση με τον βουλευτή και επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου στη Βουλή του Ισραήλ, Αϊμάν Αούντε είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Περισσό.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Σαλάμ Μπιλάλ, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι στο κοινό ψηφοδέλτιο έχει ενταχθεί και το «Χαντάς», οργάνωση όπου, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και το παλαιστινιακό πρόβλημα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εκφράστηκε η σύμφωνη θέση για την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των λαών και την ένταση των προσπαθειών για την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στους Παλαιστίνιους που ζουν στο Ισραήλ.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πολύχρονες συντροφικές σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚ Ισραήλ, ενημέρωσε για την πλούσια δράση του ΚΚΕ στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης και εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δυναμώνει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στην απαίτηση του ΚΚΕ για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική κυβέρνηση και επανέλαβε τις σταθερές θέσεις του κόμματος ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καυτηρίασε, τέλος, το νομοσχέδιο που προωθήθηκε στην ισραηλινή Βουλή και προβλέπει τη λήψη αντιδραστικών μέτρων κατά των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων που ζουν στο Ισραήλ και ιδιαίτερα για την προσπάθεια κατάργησης της αραβικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης