Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιππο Γκράντι, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει δυσαρέσκεια για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσει τις ομόφωνες αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο Φίλιππο Γκράντι, ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε τη Λέσβο, θα γίνει δεκτός σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, θα επισκεφθεί χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων στην Αθήνα και θα συναντηθεί με μέλη διπλωματικών αποστολών κι άλλους φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Γκράντι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της Ε.Ε. να διασφαλίσει την τήρηση ομόφωνων αποφάσεων για το προσφυγικό, που ελήφθησαν στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης