Στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τις συνέπειές της, γενικότερα την Οικονομία αλλά και το κυβερνητικό έργο, θα δώσει βάρος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την σημερινή ομιλία του προς τις παραγωγικές ομάδες, από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Αναφέρεται στις επιπτώσεις της οικονομική κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.

• Τονίζει ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες και νωπή λαϊκή εντολή καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον.

• Δίνει κατά τρόπο περιεκτικό βασικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο, που έχει πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση, οι βασικοί άξονές του είναι:

– Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

– Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

– Οι διαρθρωτικές αλλαγές που να δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ότι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό Σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.

Ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί επίσης, στα θέματα της δημόσιας ασφάλειας και της μη νόμιμης μετανάστευσης, αλλά και σε καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην Εξωτερική Πολιτική και τις σχέσεις της Χώρας με τους γείτονές της.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός θα επισημαίνει την πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο στις 18:30 θα πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΔΟΘ και το Εργατικό Κέντρο. Η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα αργότερα δίνουν «ραντεβού» το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντριβανίου, σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα.

Η Αστυνομία έχει κινητοποιήσει 3.000 άνδρες για την αποτροπή επεισοδίων ενώ σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές θα κλειστούν όλες οι δίοδοι στον πανεπιστημιακό χώρο, προκειμένου να μην χρησιμεύσει ως άσυλο σε ταραξίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης