Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, γράφει η γερμανική Die Welt. Το κοινοβούλιο της Αθήνας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό Τσίπρα την Τετάρτη το βράδυ. 151 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Τσίπρα και 148 ήταν κατά .

«Ο Τσίπρας είχε θέσει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης λόγω της διαμάχης για μια συμβιβαστική συμφωνία με τη “Μακεδονία”» γράφει η Die Welt και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διαμάχη προκλήθηκε κυρίως λόγω του συμβιβασμού για το όνομα που ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε με την πΓΔΜ. Ως εκ τούτου, η γειτονική χώρα θα πρέπει να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, αυτός ο συμβιβασμός δεν γίνεται δεκτός από τους Έλληνες συντηρητικούς και τους εθνικιστές», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα .

«Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε οριακά ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή» γράφει η γερμανική FAZ προσθέτοντας ότι 151 από τους 300 βουλευτές υποστήριξαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. «Αυτή η απόφαση μπορεί να σταματήσει τη διαμάχη στην Ελλάδα για το νέο όνομα της Μακεδονίας», εκτιμά η FAZ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης