Σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές, ενόψει της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη τύπου στη ΝΕΡΙΤ .

Ψήφος ευθύνης. Αυτές τις δύο λέξεις χρησιμοποιεί πολλάκις ο πρωθυπουργός ώστε να συμπτύξει το νόημα της μεθαυριανής ψηφοφορίας. Η νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού έχει στόχο την εξεύρεση των 12 ακόμη βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, θα επιμείνει ιδιαίτερα στον «πιστωτικό κίνδυνο» που μπορεί να φέρει μια πολιτική αναταραχή και που επαναφέρουν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Θα πει επίσης ότι τίθενται σε κίνδυνο οι θυσίες του ελληνικού λαού και θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ημίωρη συνέντευξή του επιχειρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να δείξει στον πολιτικό κόσμο τον «δρόμο της ευθύνης». Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού σε σχέση με την προεδρική εκλογή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στο κυριακάτικο φύλλο της «Αυγής», επιμένει στην υλοποίηση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί στις 18:30, στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης