Απάντηση Καλπαδάκη στον Δοξιάδη: Ψεύδη και ευφάνταστες θεωρίες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 20:57
Απάντηση Καλπαδάκη στον Δοξιάδη: Ψεύδη και ευφάνταστες θεωρίες

Απάντηση στο κείμενο του συγγραφέα και μαθηματικού Απόστολου Δοξιάδη, που δημοσιεύτηκε στο protagon.gr και αφορά την αντίδραση της τότε ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που το 2016 ζήτησαν πολιτικό άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, δίνει ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Ο κ. Καλπαδάκης απαντά σε όσα του καταλογίζει ο κ. Δοξιάδης για τη σχέση του με το στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας, Φεϊζά Μπαρουτσού, και το πώς αυτή επέδρασε στα γεγονότα εκείνων των ημερών.  

«Ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, κατασκευάζοντας ψεύδη και επινοώντας ευφάνταστες θεωρίες που διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα, πασχίζει εδώ και μέρες να παρουσιάσει μια εικόνα ενός δήθεν “σκανδάλου” γύρω από την προσωπική μου ζωή και τη θητεία μου ως διευθυντής του διπλωματικού γραφείου Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στον πολιτικό βούρκο και κατήφορο. Είμαι περήφανος για τη μέχρι τώρα διαδρομή μου στη διπλωματική υπηρεσία την οποία υπηρετώ με βαθιά αγάπη για την πατρίδα μου και προσήλωση στο εθνικό συμφέρον, όπως γνωρίζουν όσοι έχουν εικόνα για την επαγγελματική μου υπόσταση, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Ως Έλληνας διπλωμάτης, η αφοσίωσή μου στον όρκο μου και στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας, κρίθηκαν, κρίνονται και θα κρίνονται από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς μου προϊσταμένους. Τα υπόλοιπα είναι απλώς συμβολή στην καλλιέργεια μίσους, φανατισμού και τοξικότητας – σε όλα αυτά δηλαδή τα οποία δεν χρειάζεται η πατρίδα μας» αναφέρει ο κ. Καλπαδάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 20:57