Φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη την έκθεση προόδου της Ομάδας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνος Καρβούνης, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ όρους του ΕΣΠΑ. Η ταχεία απορρόφηση των εν λόγω πόρων θα βάλει τα χρήματα αυτά στην οικονομία, ώστε να φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάγκη ταχείας απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων αναφέρεται η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Η επιστολή Μπαρόζο δείχνει την υψηλή προτεραιότητα που αποδίδει η Επιτροπή στα θέματα ανάπτυξης, επισημαίνει ο κ. Καρβούνης και διευκρινίζει ότι ζητά να προχωρήσουν η σύσταση ενός ταμείου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης και ταμείου εγγυοδοσίας για τα μεγάλα έργα, όπως και δράσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας και παροχή τεχνικής βοήθειας για τις ιδιωτικοποιήσεις, ζητήματα για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απαντήσει ως τις 28 Μαρτίου.

Ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποίους η νέα υπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Διαμαντοπούλου, που είναι αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία και θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θα δει και την ομάδα των 40 ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, επίσης τη Δευτέρα, προσκεκλημένοι του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος αυτής της φιλοξενίας είναι η συμβολή του Τύπου στη δημιουργία πιο θετικής εικόνας και η άμβλυνση των αρνητικών στερεοτύπων για τη χώρα μας, τονίζει ο κ. Καρβούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 40 δημοσιογράφοι από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα θα δουν τους αρχηγούς των δύο κομμάτων, πολιτικούς, συνδικαλιστές και τραπεζίτες και θα επισκεφθούν πολιτιστικά μνημεία, με παράλληλο στόχο την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης