Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένουν να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και στην Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε. με τις Συμβούλιου Χωρών Κόλπου.

Τη Δευτέρα, ο κ. Κοτζιάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Αμερικανό ομόλογό τους Τζον Κέρι κατά το οποίο θα συζητηθούν η ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή, η τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, οι σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και η προετοιμασία της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση που διοργανώνεται από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνεται στρατηγική συζήτηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λατινική Αμερική, η νέα στρατηγική της Ένωσης έναντι της Κίνας, η μετανάστευση, καθώς και η Παγκόσμια Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στην Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε. – Συμβουλίου Χωρών του Κόλπου (EU – GCC), η οποία θα ξεκινήσει με δείπνο εργασίας το βράδυ της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί με τις εργασίες της ολομέλειας την επομένη.

Η ημερήσια διάταξη της Υπουργικής Συνάντησης περιλαμβάνει την κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη καθώς και τη συνολική σχέση EU-GCC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης