Τη διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «DEFEA 2021» εγκαινιάζει, σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», στα Σπάτα. Η διοργάνωση ξεκινά την Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με επτά ομολόγους του από χώρες – μέλη της Ε.Ε. αλλά και τρίτες χώρες, με στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης EDA, καθώς και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό ‘Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη, τον υπουργό ‘Αμυνας της Σλοβενίας Ματέι Τόνιν, τον υπουργό ‘Αμυνας της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, τον υπουργό ‘Αμυνας της Ιταλίας Λορέντζο Γκουερίνι, τον υπουργό ‘Αμυνας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Σίφετ Πόντζιτς, την υπουργό ‘Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, τον υπουργό ‘Αμυνας της Γεωργίας Ζουανσέρ Μπουρχουλάντζε και με τον εκτελεστικό διευθυντή του EDA Γίρι Σεντίβυ.

Εξάλλου, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα συμμετάσχει σήμερα Τρίτη στις 14:00 στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικώς με τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την ‘Αμυνα, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης οι ομόλογοί του της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και ο εκτελεστικός διευθυντής του EDA. Στην εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα αναπτυχθεί συζήτηση και θα διατυπωθούν προτάσεις από τους συμμετέχοντες υπουργούς σχετικώς με τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP, καθώς και τη συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης