Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αμβούργου για την Ελλάδα;

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 17:28
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αμβούργου για την Ελλάδα;
«Η Ελλάδα αξίζει την αλληλεγγύη μας», δηλώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς και τονίζει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί εκτός νομισματικής ένωσης, ούτε από τα λόγια των Γερμανών πολιτικών».

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Welt am Sonntag», ο κ. Σολτς παραπέμπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απάντηση στο ερώτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει μια ανταπόδοση για την αλληλεγγύη που λαμβάνει», αναφερόμενος στην σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, την μεγαλύτερη φορολογική εντιμότητα και την λειτουργική διοίκηση.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τάσσεται ακόμη υπέρ της υπεράσπισης του ευρώ με όλα τα μέσα και προειδοποιεί όποιον ποντάρει εναντίον του κοινού νομίσματος ότι θα διαψευσθεί.

«Η Ευρώπη έχει μικρότερο χρέος από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και μεγάλη οικονομική δύναμη. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε την νομισματική πολιτική και το αγωνιστικό μας φρόνημα», προσθέτει και κάνει λόγο για την ανάγκη εφαρμογής του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της εισαγωγής της κοινής τραπεζικής εποπτείας, μέτρα τα οποία, όπως λέει, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 17:32