Όλες τις λεπτομέρειες για την δράση, τον βίο και τη σύλληψη του ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη στο Περιστέρι έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, καθώς και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μιχάλης Μακρυγιάννης αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές από τον Αύγουστο του 2012, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια εννέα (9) ημερών από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη, επιπλέον κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 6.800 ευρώ.

Οι ανωτέρω ποινές του είχαν επιβληθεί συγχωνευτικά για αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, οπλοφορία, οπλοχρησία, ληστείες, σύσταση συμμορίας, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία με χρήση, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές, εκμετάλλευση πόρνης, ναρκωτικά για ιδία χρήση και απόδραση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε αποδράσει άλλες τέσσερις φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι βρέθηκε στο κρησφύγετό του

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1. Ένα πιστόλι μάρκας ΒΕRΕΤΤΑ με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια των 9mm.
2. Μία γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV με 30 φυσίγγια.
3. Το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
4. Διάφορα ενδύματα με τα οποία είχε διαπράξει ληστείες σε τράπεζες.
5. Δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM.
6. Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ημεδαπού ατόμου.

Επίσης, από διάφορες περιοχές της Αττικής προσήχθησαν τρεις άνδρες, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Για τον έναν αλλοδαπό προέκυψε ήδη ότι ήταν ο οδηγός του Μακρυγιάννη κατά τις μετακινήσεις του.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, κατά το χρόνο που ήταν δραπέτης, διέπραξε με συνεργό του τις παρακάτω ληστείες τραπεζών:

1. Στις 08.45 της 24 Σεπτεμβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας, στη Νεμέα Κορινθίας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και ενός πιστολιού, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.518 ευρώ.

2. Στις 08.45 της 23 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας, στην Αταλάντη Φθιώτιδας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV και ενός πιστολιού, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

3. Στις 09.55 της 25 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδος, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν το Α.Τ.Μ., αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

4. Στις 08.25 της 29 Οκτωβρίου, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αιγείρα Αχαΐας, όπου μετά την είσοδο, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους με την απειλή πολεμικού τυφεκίου KALASHNIKOV, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.295 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Μιχάλης Μακρυγιάννης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 06:48

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης