Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίμαχη ομιλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, κατά την οποία ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρεται στους «Μακεδόνες στην Ελλάδα», οι οποίοι «θα μπορούν να διδάσκονται τη μακεδονική γλώσσα».

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την ομιλία του Ζάεφ στη Βουλή ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να απαντά στην αντιπολίτευση ως εξής: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρεται στη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε για αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες ευκαιρίες, τώρα έχουμε την ευκαιρία για τα παιδιά στην Ελλάδα να μάθουν τη ”μακεδονική” γλώσσα».

«Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη ”Μακεδονία”. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά αφαιρώντας τα σύνορα» τονίζει.

Εν συνεχεία μιλά για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» λέγοντας πως μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν στην Ελλάδα, γιατί ήταν ένα θέμα ταμπού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης