Τι προβλέπει το σχέδιο «Ηγεμών» για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 09:12
Τι προβλέπει το σχέδιο «Ηγεμών» για την Ελλάδα
Σε δύσκολη φάση βρίσκονται η συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αφού η εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων ανησυχεί τους θεσμικούς δανειστές οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόθεση να χαρίσουν τα χρήματα των φορολογούμενών τους στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τη Real News, η τρόικα έχει ήδη καταλήξει στη διαπίστωση ότι η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα.

Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων κυριολεκτικά στερεί την εθνική κυριαρχία από τους πολιτικούς της Ελλάδας, αφού δεν πρόκειται παρά για τη σύνδεση του επόμενου δανείου με την εισαγωγή τεχνογνωσίας μέσω ενός προγράμματος αυξημένου ελέγχου επιτροπείας της ελληνικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης από τους ισχυρούς της ευρωζώνης.

Την ιδέα αυτή, γνωστή και ως σχέδιο «Ηγεμών», την είχαν υποβάλει πολύ νωρίτερα, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης DG Budget και του εσωτερικού ελέγχου στους άμεσους προϊστάμενους τους και λίγο αργότερα υιοθετήθηκε από την κορυφή της Κομισιόν και του Συμβουλίου, αναφέρει η εφημερίδα.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της Κομισιόν: «Βάλτε παντού εσωτερικούς ελεγκτές με πραγματικές εξουσίες και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011, 09:15