Τη συνεργασία τους στις ευρωεκλογές ανακοίνωσαν Π. Καμμένος-Τ. Μπαλτάκος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 12:31
Τη συνεργασία τους στις ευρωεκλογές ανακοίνωσαν Π. Καμμένος-Τ. Μπαλτάκος

Τη συνεργασία τους, κατ' αρχάς στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕλ Πάνος Καμμένος και ο συνιδρυτής της «Δύναμης Ελληνισμού» Τάκης Μπαλτάκος.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του zougla.gr το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέδωσε το παρακάτω τηλεγράφημα:

Τη συνεργασία τους, κατ' αρχάς στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσαν σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο εκ των συνιδρυτών της «Δύναμης Ελληνισμού» Τάκης Μπαλτάκος.

«Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Π. Καμμένο, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση, η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της ΝΔ, από την οποία και οι δύο προερχόμεθα, με σκοπό τη δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις ευρωεκλογές, στις οποίες προτίθεμαι και μετά από τη συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου να κατέλθω ως υποψήφιος» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος.

Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία «από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον είναι διττός: αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός, διότι εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να υπάρχει η Ε.Ε., αλλά εκείνη η Ε.Ε. που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών, η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου, το οποίο ούτε ελέγχουμε, ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε».

«Ο δεύτερος λόγος είναι στα πλαίσια πάντα της Ε.Ε. και των Βρυξελλών να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας, ούτως ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ένα θέμα για το οποίο εκπτώσεις δεν κάνουμε. Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος.

Ερωτηθείς για τη «Δύναμη Ελληνισμού» απάντησε ότι «με τη ''Δύναμη Ελληνισμού'' με την οποία συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, εκείνο το οποίο εγώ προσωπικά ελπίζω και το έχω πει και στον ίδιο, είναι και εκείνος να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας, δεν λέω προσχώρηση, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, εκείνο που του έχω προτείνει και το προτείνω και τώρα και δημόσια είναι να συνεργαστεί και εκείνος με το κόμμα των ΑΝΕΛ, αν όχι για τις ευρωεκλογές, για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν κατά το μάλλον ή ήττον τον Οκτώβριο».

Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σημερινή παρουσία του Κωνσταντίνου Λίγκα, προέδρου του Συνδέσμου Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, σημειώνοντας πως «είναι τιμητική για εμάς η παρουσία του και συμβολική και επιπλέον, πέραν αυτού, θέλω να υποβάλω έκκληση σε όσους κινούνται πολιτικά στον πατριωτικό χώρο, είτε είναι το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΝΔ, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, να σκεφθούν ότι πρέπει όλοι μαζί να συνενωθούμε, είτε είναι για τις ευρωεκλογές είτε για τις εθνικές εκλογές, σε έναν κοινό πατριωτικό συνασπισμό».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΛ, για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία, η οποία κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, όπου είχα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, τα περίφημα αυτά 19 δισ., τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση» δήλωσε ο Π. Καμμένος.

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπολοίπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγόμενης "ανοιχτής κοινωνίας" του "Open Society", όπως το περιγράφει το Ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών-κρατών και τη δημιουργία μιας Ευρώπης όπου θα υπάρχει γερμανική επικυριαρχία. Σε αυτήν τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ, τουλάχιστον από τα κορυφαία τους στελέχη, εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, των εθνών-κρατών και των παραδόσεων κάθε χώρας» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Σε αυτήν την προσπάθεια χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες που προέρχονται από τη Δεξιά και την Κεντροδεξιά, οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος-κράτος, πολίτες που προέρχονται από το πατριωτικό και δημοκρατικό Κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και των εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, και θέλω να θυμίσω μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών που μίλησε για διευθυντήριο των Βρυξελλών» πρόσθεσε.

«Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεσθούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Ε.Ε. Ο Τάκης Μπαλτάκος πέραν της πολιτικής του διαδρομής έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στη νομική ως δικηγόρος, και ακριβώς ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει τη δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών-εθνών και όχι μια ενωμένη Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας, για την οποία εργάζονται σκληρά αυτήν τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν νομίζω ότι συγκαταλέγεται στις δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικήσουν στο μέλλον την πολιτική σκηνή» είπε ο Π. Καμμένος.

Ερωτηθείς αν υιοθετεί το κάλεσμα του Τ. Μπαλτάκου προς τον Δ. Καμμένο για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Π. Καμμένος είπε ότι δεν θα επεκταθεί πέραν των δηλώσεων του ιδίου και του κ. Μπαλτάκου, αναφέροντας «είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που είπαμε, τόσο ο κ. Μπαλτάκος όσο κι εγώ».

Ως προς το αν ο κ. Μπαλτάκος θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αμφότεροι διευκρίνισαν ότι στις ευρωεκλογές «υπάρχει σταυρός και ως εκ τούτου ο όρος επικεφαλής δεν υφίσταται». Στην παρατήρηση ότι «π.χ. στη ΝΔ είναι επικεφαλής ο κ. Μεϊμαράκης», ο Πάνος Καμμένος απάντησε «αφήστε να δούμε τι εσωκομματικά παιχνίδια θα γίνουν στα κόμματα τα οποία λειτουργούν με τη λογική του "water polo", με "χτυπήματα" κάτω από το νερό».

Τέλος, ο Π. Καμμένος είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 14:15