Τι συζήτησαν Ντράγκι-Μητσοτάκης στη Φρανκφούρτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 15:14
Τι συζήτησαν Ντράγκι-Μητσοτάκης στη Φρανκφούρτη
Της Άντζελας Πεΐτση

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Ντράγκι την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση, ενώ επικεντρώθηκε στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Εξήγησα στον κ. Ντράγκι ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος και θα προσελκύσουν επενδύσεις, επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν μια πραγματική προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα απογοητευμένοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να σχολιάσει τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα».

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν, με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, τον λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ασκώντας κριτική και στο Μέγαρο Μαξίμου επεσήμανε: «Το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια έκρηξη στην Ελλάδα δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και δυστυχώς στέλνει τον λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να προγραμματιστεί «επιτέλους» η σχετική συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 15:56