Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, ύστερα από πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη και κατόπιν της υποβολής προς την κυβέρνηση της πρότασής του, την οποία συζήτησε με τον υπουργό, για την επιβολή ειδικού φόρου σε μεγάλα ποσά κεφαλαίων τα οποία, από 1-1-2009 και διαρκούσης της κρίσης, μεταφέρθηκαν και συνεχίζουν να μεταφέρονται στο εξωτερικό.

Τη συγκεκριμένη πρόταση, είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ. Κακλαμάνης επανειλημμένως, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 και προς την κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, χωρίς να γνωρίζει ότι μεταξύ των θιγομένων ήταν και ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος ουδέποτε προσήλθε ν’ απαντήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή του κ. Κακλαμάνη κατ’ αναλογία των νομοθετημένων τεκμηρίων διαβίωσης, πρέπει να νομοθετηθεί μαχητό τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου ότι δεν έχουν δηλωθεί – εκτός αν ανταποδειχθεί τούτο από τους υπόχρεους, ιδιαιτέρως σημαντικά, άνω ενός ποσού που θα ορίσει ο νόμος – κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από 1-1-2009 ή εκρέουν και τώρα στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης