Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ , θα  γίνει τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα την Τετάρτη και όχι σύγκλιση του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος. Ως εκ τούτου αποφάσισα αύριο να συγκαλέσω τους υπουργούς οικονομικών σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα και να προετοιμάσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη και όχι συνάντηση στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα γραφειοκρατικά θέματα», αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

«Απ΄ όσο καταλαβαίνω δεν έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδίως όσον αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε. που δεν κατονομάζεται στο Reuters.

Εξάλλου, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία πως οι δεσμεύσεις από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα για το πακέτο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρες και ισχυρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης