Τηλεδιάσκεψη με τους πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης της Πορτογαλίας, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Μηταράκης σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης ενός εκτεταμένου δικτύου αμοιβαία επωφελών εταιρικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών καταγωγής και διέλευσης μεταναστών, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού για την πραγματοποίηση επιστροφών. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι το μεγάλο μεταναστευτικό βάρος που σηκώνει η Τουρκία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για άσκηση μη εποικοδομητικής πολιτικής και μη τήρησης των προβλέψεων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Τουρκία υπό σαφείς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εσωτερικών των μεσογειακών χωρών πρώτης γραμμής (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) θα βρεθούν στις 20 Μαρτίου στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησής του, για την πραγματοποίηση συνομιλιών και την περαιτέρω αποκρυστάλλωση των κοινών τους θέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης