Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Putin

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 13:29
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Putin
Σημαντικά θέματα που αφορούν στις ελληνορωσικές σχέσεις συζήτησαν χθες το βράδυ, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.

Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για το τραγικό συμβάν στον ποταμό Βόλγα. Η συνομιλία, μάλιστα, συνέπεσε με την επιστροφή του κ. Πούτιν από εκδήλωση για το τραγικό αυτό συμβάν.

Οι δύο πρωθυπουργοί μίλησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως τεχνολογικά, αμυντικά και ενεργειακά. Ιδιαιτέρως ασχολήθηκαν με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, θέμα για το οποίο το ενδιαφέρον των δύο χωρών παραμένει αμείωτο.

Συζήτησαν και για θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση και ο κ. Πούτιν εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη θετική στάση της Ρωσίας για τα θέματα της Ελλάδας στις συζητήσεις στο ΔΝΤ. Επιπλέον, συζήτησαν και αναπτυξιακά θέματα αλλά και θέματα επενδύσεων, για τα οποία υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή πολιτική τους βούληση για επιτάχυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, για τις οποίες ο Ρώσος πρωθυπουργός έχει πει, στο παρελθόν, ότι είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα σε χρόνο που εκείνος μπορεί να επιλέξει.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 13:35