Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δεσμεύσεών της για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες, επίσης, τόνισαν πως έχει σημασία η Αθήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Παράλληλα, συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειες προώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας» υπογραμμίζεται.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν επίσης το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θα αναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης