Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Όλι Ρεν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης.

Η πρωτοβουλία της συνομιλίας ελήφθη από τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να επέλθει συμφωνία με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, με άρθρο του στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πλέκει το εγκώμιο των Ελλήνων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα «αξίζει τον σεβασμό για τις επιτυχίες της».

«Όποιος δεν επιδεικνύει έστω και λίγο σεβασμό σε αυτές τις επιδόσεις, δεν διαθέτει την ικανότητα για μια επαρκή και αντικειμενική συνεκτίμηση της κατάστασης» επισημαίνει ο κ. Σόιμπλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ελευθερία Καρακατσίνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης