Τηλεφωνική συνομιλία με το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ο Κώστας Καραμανλής, με κυρίαρχο ζήτημα την ενεργειακή κρίση απόρροια της διαμάχης του Κρεμλίνου με το Κίεβο.

Η 15λεπτη τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το θέμα το οποίο έχει ανακύψει σχετικά με τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ευρώπης αλλά κυρίως φυσικά προς την Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέθεσε στον έλληνα ομόλογό του τις θέσεις του Κρεμλίνου για να ακούσει την ανησυχία του Κ Καραμανλή σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αλλά κυρίως της ελληνικής πλευράς με ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Πούτιν θα κάνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα για να εξασφαλιστεί η προμήθεια των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, βεβαίως και της χώρας μας, με φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε επίσης ανασκόπηση της διμερούς συνεργασίας που εξελίσσεται ομαλά στα ενεργειακά, οικονομικά, τουριστικά, αμυντικά θέματα και γενικότερα σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης