Για τριάντα λεπτά συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, με πρωτοβουλία του πρώτου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο τόσο για τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, όσο και για την τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια των οποίων -πέρα από το Μεσανατολικό- ήγειρε και το Κυπριακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον κ. Χριστόφια και για την συζήτηση που είχε μέσω τηλεφώνου με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούτ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Χαρίρι, με τους οποίους «έθιξε» το θέμα της συνέχισης των προσπαθειών για έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για τα αρνητικά μηνύματα από πλευράς. Χριστόφιας και Παπανδρέου συζήτησαν, τέλος τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να προωθήσουν, σε διεθνές επίπεδο, τις προτάσεις του πρώτου σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης