Την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ αποφάσισε η Κ.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 18:20
Την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ αποφάσισε η Κ.Ε.
Την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου «να διατεθούν όλες οι δυνάμεις και τα μέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ».

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη Κυριακή από το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού.


Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού αναφέρεται:

«Ο ΣΥΝ υπήρξε μια από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει με τον πιο ενεργητικό τρόπο σε όλη την ιστορική πορεία του και τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυσκολίες που συνάντησε, τα λάθη και οι αστοχίες έχουν τη σφραγίδα του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ, όντας ο ίδιος εκφραστής της προσπάθειας για την ενιαία δράση και ενότητα της Αριστεράς, εργάστηκε με αυταπάρνηση για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μαζί με τις άλλες συνιστώσες και ανένταχτους αριστερούς να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι σήμερα όχι μόνο μια μεγάλη πολιτική δύναμη που έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γερές βάσεις στην κοινωνία, αλλά η κύρια ελπίδα για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή. Να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής ανατροπής. Να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς. Πάντα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής.

Ο ΣΥΝ κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποφασίζει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του, τα μέλη του και τα περιουσιακά του στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Όλες και όλοι, αμέσως με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, γινόμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο καθολικός διάδοχος του ΣΥΝ, όπως και όλων των συνιστωσών που θα αποφασίσουν αντίστοιχα.

Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους, όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ».

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 21:44