Την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών στη Θάσο ζήτησε ο Κουτσούμπας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 21:14
Την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών στη Θάσο ζήτησε ο Κουτσούμπας
Την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές ζήτησε από τη Θάσο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στο νησί όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά, συνομίλησε με τους κατοίκους για τις δύσκολες μέρες που πέρασαν και ενημερώθηκε για τα έργα που μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων του χειμώνα.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί και χρειάζονται όπως είπε άμεση αντιμετώπιση και ζήτησε να μην «κρύβεται» πίσω από τις διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κοινοτικές οδηγίες ότι δεν υπάρχει προτεραιότητα να χρηματοδοτηθούν αντιπλημμυρικά έργα και έργα προστασίας και αποκατάστασης, όπως δόθηκε η σχετική απάντηση στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ».

Επισήμανε ακόμα ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν τις πρώτες μέρες μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών πρέπει να υλοποιηθούν και να μην μείνουν στα χαρτά «ώστε το νησί να βρει τους κανονικούς του ρυθμούς, να αποκατασταθούν οι περιουσίες των ανθρώπων, να γίνει το νησί ακόμα καλύτερο και να μπορέσουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια». Ιδιαίτερη μέριμνα τόνισε ο κ. Κουτσούμπας πρέπει να δοθεί στην καταβολή των αποζημιώσεων προς όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε στο νησί της Θάσου από το μεσημέρι της Παρασκευής μίλησε χθες το βράδυ σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών του κόμματος, ενώ σήμερα το μεσημέρι μετά την επίσκεψη που έκανε στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας όλων των τοπικών φορέων της Θάσου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016, 21:14