Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Με άνετη πλειοψηφία το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τον χαρακτήρα και την αυτόνομη φυσιογνωμία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, με μεγάλη πλειοψηφία ενεκρίθη τροπολογία στην οποία ασκείται κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική που ακολουθεί.

Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες των συνέδρων με την παρουσίαση των απόψεων υποψηφίων για τη διαδοχή του Φώτη Κουβέλη.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της, η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, τόνισε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας αριστερής πολιτικής πρότασης για τη χώρα και την ίδια την Αριστερά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μια αριστερή πρόταση χωρίς την πολιτική οικολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Γιαννάκακη υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τη νεοκομμουνιστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ και από τη λογική του σοσιαλδημοκρατικού μετώπου, που ταυτίζεται στην Ελλάδα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την προοπτική συγκρότησης σοσιαλδημοκρατικού μετώπου με το ΚΙΔΗΣΟ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της αυτόνομα και δεν συμμερίστηκε προτάσεις που διατυπώθηκαν στο Συνέδριο για συλλογική ηγεσία.

«Όραμά μου, ένα κόμμα των μελών κι όχι ένα κόμμα επί των μελών» κατέληξε η κα Γιαννακάκη.

Αμέσως μετά παρουσίασε την υποψηφιότητά του ο πρώην γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητος όρος η ξεκάθαρη ταυτότητα της ΔΗΜΑΡ, που είναι η εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα και ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται πια από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία έχει αντιμεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, για το μέλλον της χώρας χρειάζεται ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό αλλά και ρήξη με τον κυβερνητικό αριστερισμό.

Υποστήριξε τη συλλογική λειτουργία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανανέωση στα όργανα του κόμματος.

«Το Συνέδριο είναι απαραίτητο να δώσει καθαρή εντολή για ανανέωση» είπε.

Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν στο Συνέδριο ακόμη ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης