Περισσότερες από 10 ώρες διήρκεσε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο το Σάββατο. Άρχισε στις τέσσερις το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο τρόπος που θα κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 5,4 δισ. ευρώ έως το 2018, ενώ σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου ανάμεσα στα θέματα ήταν και η νέα φορολογική επιβάρυνση για τα τσιγάρα και τα άλλα καπνικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε πρόοδο σε όλα σχεδόν τα ζητήματα και όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο, το πολύ ως τα χαράματα της Δευτέρας» δήλωσε στις 02.40 τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπληρώνοντας ότι υπήρξε πρόοδος σε Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και στο τελευταίο τμήμα των δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με Το Βήμα, την Κυριακή, οι κ.κ. Τσααλώτος, Σταθάκης και Κατρούγκαλος θα έχουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων που θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα με τα δημοσιονομικά, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης