Το απόγευμα της Παρασκευής στις 16.00 θα διεξαχθεί το έκτακτο Eurogroup στο οποίο θα συζητηθεί η συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους πιστωτές. Θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με τους επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC) ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση του Eurogroup θα διεξαχθεί, παρουσία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, με τη γερμανική πλευρά να είναι επιφυλακτική και να ζητεί δάνειο-γέφυρα.

Οι γερμανικές ενστάσεις στην τηλεδιάσκεψη του EFC για την ΕλλάδαΤο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι έχει εκφράσει ερωτήματα για το Μνημόνιο (MOU) που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, αλλά δεν το έχει απορρίψει.

«Διατυπώσαμε ερωτήματα. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δισέλιδο έγγραφο με τίτλο «Προκαταρκτικός έλεγχος του Μνημονίου», που εστάλη σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει τα σχέδια για μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις «μη συμμορφούμενα ακόμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης