Την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι θα περάσουν -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου οι επικεφαλής των κομμάτων στο πλαίσιο συνεδρίασης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει τη συνάντηση αυτή από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορούσε σε αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Όπως είχε επισημάνει, η συνάντηση θα γινόταν πριν από τις 7 Μαρτίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την Κυριακή την άμεση σύγκληση του συμβουλίου για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, την κατάσταση στους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο.

«Εδώ και εβδομάδες (η κυβέρνηση) μιλούσε για επικείμενο κλείσιμο των συνόρων μας… το μόνο μέλημά της ήταν να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη και όχι (να συγκροτηθεί) ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης» είχε αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης