Την άμεση αποπομπή από την κυβέρνηση του υφυπουργού Παιδείας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη Λιάνα Κανέλλη. Ο Γιώργος Στύλιος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και κατέθεσε το έγγραφο με την παραίτησή του στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Πλέον, ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ βρίσκεται εκτός κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του στη ΒουλήΝωρίτερα, πραγματοποίησε στροφή 180ο, ζητώντας συγγνώμη από τη βουλευτή του ΚΚΕ για τα περί «Θέλετε Κασιδιάρη» εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στην αντιπολίτευση. Ειδικότερα, εξήγησε στις τηλεοπτικές κάμερες πως «οι εντάσεις καμιά φορά μπορεί να οδηγούν σε λεκτικές υπερβολές», προσθέτοντας ότι καταδικάζει «τις πρακτικές και τις συμπεριφορές του κυρίου Κασιδιάρη».

Το απίστευτης οξύτητας επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση ερώτησης της Λιάνας Κανέλλη για τα παιδιά που λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία προκάλεσε σάλο στις τάξεις των κομμάτων και την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως:

Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

ΠΑΣΟΚ: «Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η στάση του υφυπουργού Παιδείας»

Τη στάση του Γιώργου Στύλιου έναντι της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη καταδίκασε απερίφραστα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».

ΔΗΜΑΡ: «Ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της X.A.»

Για αήθη επίθεση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και χαρακτηρίζει την αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου επιβεβλημένη.

«Η επιβεβλημένη αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εγείρει ζήτημα αντιμετώπισης των “χρυσαυγίτικων” πρακτικών, απ’ όπου κι αν προέρχονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγίου Κωνσταντίνου.

«Δυστυχώς, ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής» προσθέτει.

Παράλληλα, έντονη είναι η συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το απίστευτο επεισόδιο

Κατά τη δευτερολογία του Γιώργου Στύλιου η Λιάνα Κανέλλη τον διέκοπτε και του έλεγε ότι «μου ακουστήκατε ως η Μαρία Αντουανέτα». Ο υφυπουργός Παιδείας προσπαθούσε να εξηγήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για τα φρούτα στα σχολεία και η Λ. Κανέλλη τού έλεγε ότι τα παιδιά πεινούν και εκείνος μιλά για φρούτα στη διατροφή τους σαν να πρόκειται για παντεσπάνι.


Παρεκτράπηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου με τη Λιάνα Κανέλλη
Φανερά εκνευρισμένος ο Γ. Στύλιος τής είπε: «Θέλετε Κασιδιάρη, θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Ο Στύλιος δεν θα γίνει Κασιδιάρης» (σ.σ. αναφερόμενος στην τηλεοπτική εκπομπή του καλοκαιριού του 2012). Σε έξαλλη κατάσταση η βουλευτής του ΚΚΕ φώναζε «εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του». «Εγώ πήγα δημοτικό σε ένα ορεινό χωριό στην Άρτα και δεν μεγάλωσα εκεί που μεγαλώσατε εσείς» είπε ο Γ. Στύλιος.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζητούσε την παρέμβαση του προεδρείου και φώναζε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα ότι πρέπει «να ντρέπεται» που δεν αντιδρά. «Εγώ να ντρέπομαι και όχι εσείς που διακόπτετε;» είπε ο Γ. Δριβελέγκας και απευθυνόμενος στον Γ. Στύλιο ανέφερε: «Και σεις, κύριε υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές;». Η κα Κανέλλη εξήλθε από την Ολομέλεια της Βουλής πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο Γ. Στύλιος. Βγαίνοντας στον διάδρομο η βουλευτής φώναζε ότι θα φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής ή και τον πρωθυπουργό αν χρειαστεί, ενώ πήγε και στο γραφείο του πρωθυπουργού που είναι στη Βουλή, λέγοντας ότι θα πάει και στο Μαξίμου.

Λίγα λεπτά μετά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εισήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών δηλώνοντας στήριξη στη βουλευτή του ΚΚΕ. Είπε ότι στη διάσκεψη των προέδρων θα ζητήσει συγγνώμη για αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας και ότι θα το έκανε στη Βουλή, αν δεν είχε τελειώσει η συνεδρίαση.

H Λιάνα Κανέλλη αποχωρεί από την αίθουσα

Ο Γ. Στύλιος παρέμεινε επί δύο μήνες στη θέση του υφυπουργού Παιδείας έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κώστα Κουκουδήμου

Κανέλλη: «Ευτυχώς, αυτήν τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο»

«Ευτυχώς, αυτήν τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε την Πέμπτη μαζί της.

Διαβάστε επίσης: “Θέλετε Κασιδιάρη”
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014, 12:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης