Στο Yπουργείο Οικονομικών έφθασε λίγο μετά τις 08.30 ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

«​Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί σε σύντομες δηλώσεις του έξω από το ΥΠΟΙΚ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο«Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο. «Υπάρχει ελπίδα για μια βέλτιστη λύση» είπε, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση εδώ έχει βελτιωθεί. Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα το 2017 και το 2018, και να υπάρξει υπερ-απόδοση των δημοσιονομικών στόχων. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» κατέληξε.

Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έξω από το ΥΠΟΙΚ

Η άφιξη Μοσκοβισί στο ΥΠΟΙΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από τη χθεσινή ψυχρολουσία με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ (ο Ολλανδός αξιωματούχος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου), το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για να βρεθεί η «χρυσή τομή» στα νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, να κλείσει η αξιολόγηση και να μπει η χώρα στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ -εξέλιξη που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στα δημοσιονομικά και στη ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο ΥΠΟΙΚ, ο Ευρωπαίος επίτροπος είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία». 

Προσεχώς… επίτιμος διδάκτορας

Στις 11.00 ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή φωτό: Eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης