Στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση, με υπουργική απόφαση, δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το ΚΚΕ εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι η επιλογή για την κατάθεση τροπολογίας έγινε επειδή από την εμπειρία προκύπτει ότι οι προτάσεις νόμου αργούν να έρθουν για συζήτηση στην Βουλή – αν έρθουν ποτέ – και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΚΚΕ θα απαιτήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία. Ωστόσο σημειώνει πως η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από την στάση των άλλων κομμάτων καθώς η ΚΟ του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους 12 βουλευτές της, δεν μπορεί μόνη της να προκαλέσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορία αλλά απαιτούνται τουλάχιστον 15 βουλευτές, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. «Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή», τονίζει το ΚΚΕ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης