Της κακομοίρας… για τροπολογία του ΥΠΕΣ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, 16:52
Της κακομοίρας… για τροπολογία του ΥΠΕΣ
Λάμπρος Παναγιώτου

«Ξεχάσατε την τροπολογία Πάχτα; Μια τέτοια είναι κι αυτή που έχω στα χέρια μου και την οποία θα χαρακτήριζα «ντροπολογία».

Εσείς πως θα την ονομάζατε; Την έχετε διαβάσει κύριε Υπουργέ; Ξέρετε τι λέει, πως την κάνετε αποδεκτή πέντε λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία και με όλους τους Βουλευτές να απουσιάζουν», είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνοντας τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο να βγει από τα ρούχα του, με αποτέλεσμα να ουρλιάζει και να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που μιλάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μα βρίζει όλους τους συναδέλφους, μια ζωή τα ίδια κάνει. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν σέβεται κανέναν», αντέτεινε ο Αναπληρωτής Υπουργός και η αντιπρόεδρος Μαρία Κόλλια –Τσαρούχα προσπαθούσε να τον επαναφέρει.

«Αυτή η τροπολογία είναι ένα δώρο. Αφορά στις συμβάσεις εργασίας, πρόκειται περί υπόθαλψης, προβλέπει απόσειση ευθυνών. Δεν έχει –λέει– ποινικές ευθύνες από τη στιγμή παραβίασης των όρων της σύμβασης» συνέχισε να λέει από το Βήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αν υποκρύπτει κάτι, εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αλλά τέτοιες συμβάσεις έχουμε κάνει όλοι όσοι υπηρετήσαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Την τροπολογία δεν τη φέραμε εμείς ο συνάδελφος της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης την έφερε…», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Την ψηφίζετε, όπως είναι;» ρώτησε η Μαρία Κόλλια Τσαρούχα.

«Μα δεν φαίνεται να υποκρύπτει κάτι…», επανέλαβε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Μα είναι δυνατόν να φέρνεται μια τροπολογία πάλι την τελευταία στιγμή; Και από τη σωρεία των τροπολογιών είναι δυνατόν ο Υπουργός να κάνει δεκτή αυτή κι αυτή κι όχι τις άλλες;» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν πειστήκαμε για το σύννομο της προτεινόμενης ρύθμισης κα ζητάμε να αποσυρθεί» τόνισε η Βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Δεν ήρθα στη Βουλή να υπογράφω και να στηρίζω τροπολογίες. Σέβομαι το Σύνταγμα ,τη νομιμότητα και δεν ήρθα εδώ στο Κοινοβούλιο με ιδιοτέλεια. Μου έφεραν κάποιες τροπολογίες οι συνάδελφοι και τις έκανα αποδεκτές. Πρέπει πάντα να κρύβει κάτι; Με τις συμβάσεις έργων είχαμε κάποια προβλήματα. Αν μου είχε περάσει κάτι από το μυαλό θα την είχα αποσύρει, αλλά δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κάνοντάς την αποδεκτή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, 16:55