Στις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης θα διαβούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου οι επικεφαλής της Τρόικας, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επισημάνει την ανάγκη μείωσης της φορολογίας έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, γι αυτό και έκανε λόγο για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15%. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας. Η επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για το κυβερνητικό επιτελείο, λαμβάνοντας υπόψη και το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (14-15 Μαρτίου). Παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις στα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών φαίνεται πως η κίνηση των δανειστών να ζητήσουν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά δείχνει πως το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές αρχίζει να γεφυρώνεται και η συμφωνία βρίσκεται κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το απόγευμα οι επικεφαλής της Τρόικας είχαν ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τους Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστο Σταϊκούρα, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Γιάννη Βρούτση προκειμένου να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Η ρύθμιση των δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες και τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μερικά από τα θέματα στα οποία έχει εκφράσει τις διαφωνίες της η Τρόικα, ωστόσο φαίνεται πως η επίτευξη συμφωνίας επί του συνόλου των ζητημάτων που εκκρεμούν έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία φθάνει τα 15 δισ. ευρώ, ενώ ειδικά προς τον ΟΑΕΕ τα χρέη αγγίζουν τα 5,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Στην τελική ευθεία η συμφωνία με την τρόικα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 23:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης