Την ανάγκη συμμετοχής όλων των Ελλήνων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, ανέδειξε ως κίνητρο της απόφασής του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος εν όψει του δεύτερου πακέτου στήριξης ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του «Hertie School of Governance», στο Βερολίνο.

«Αυτός ήταν ο μοναδικός σίγουρος τρόπος να αλλάξει κανείς τον τρόπο σκέψης και να εφαρμόσει δραστικές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η απόφαση μου κόστισε τη δουλειά μου, αλλά οδήγησε σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό και σε ευρύτερη συνεργασία», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε αποφοίτους του Τμήματος Δημόσιας Πολιτικής και αναφερόμενος σε αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν στην καριέρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μην διστάσετε ενώπιον της πιο δύσκολης απόφασης της ζωής σας. Να αποχωρήσετε, να αποσυρθείτε, να καταψηφιστείτε, αν πρόκειται για το κοινό καλό. Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά την εξουσία, αλλά μην την ερωτευτείτε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις καλές και κακές στιγμές της πορείας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης