Τo ΔΝΤ για την έγκριση εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 01:13
Τo ΔΝΤ για την έγκριση εκταμίευσης της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα
«Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα» είπε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολάιν  Άτκινσον, σε δήλωσή της.

«Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα.

Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τρίτη και είναι πιθανό πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για την υποστήριξη του οικονομικού προγράμματος που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία συνθηκών την αύξηση και τη βιώσιμη βελτίωση της απασχόλησης, φέρεται πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Λαγκάρντ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 08:29