Ο Κουβέλης συσπειρώνεται με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 14:26
Ο Κουβέλης συσπειρώνεται με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ
Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξει τις πύλες του το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το φλερτ εξελίσσεται σε πολιτικό γάμο.

Συσπείρωση με τις «δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανακοίνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς της οποίας ηγείται ο Φώτης Κουβέλης Όπως όλα δείχνουν, η ανοικτή πρόσκληση που απηύθηνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, για διάλογο και συμπόρευση σε δυνάμεις και προσωπικότητες της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων έπιασε τόπο, με τον Φώτη Κουβέλη και την Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) της οποίας ηγείται, να πιάνει το... γάντι για «συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας».

«Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΚΙΕΑ.

Στη διάσκεψη μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ, στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη και μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) με επικεφαλής τον κ. Κουβέλη που πραγματοποιήθηκε εν όψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η συσπείρωση με «τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους«Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”» σημειώνεται.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η ΕΚΙΕΑ κάνει λόγο για ένα δύσκολο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση για έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα» αναφέρει.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 15:18