Ζωντανά: To φόρουμ των Δελφών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 13:55
Ζωντανά: To φόρουμ των Δελφών
Ξεκίνησαν τις εργασίες του, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο, το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών θα δώσουν μεταξύ άλλων το παρών, από ελληνικής πλευράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλοι αρχηγοί κομμάτων και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, τρεις πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς επίσης ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και, από την Κύπρο, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης.

Στο οικονομικό πεδίο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Χριστοδουλάκης και Γιώργος Ζανιάς, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας είναι μερικά από τα ονόματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Διεθνείς προσωπικότητες θα είναι επίσης παρούσες. Ενδεικτικά, στους Δελφούς θα βρεθούν ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Τέλος, πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς ακαδημαϊκού στερεώματος, όπως, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του Χάρβαρντ Νάιαλ Φέργκιουσον, το μέλος της ομάδας των Γερμανών «σοφών» σε θέματα οικονομίας Λαρς Φελντ, ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόννη Γιώργος Πρεβελάκης, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης θα είναι επίσης παρόντες, για να προσφέρουν τη δική τους πιο πανοραμική ματιά.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 13:56