Το Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 20:59
Το Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα προβλήματα από την κακοκαιρία
Τη δική του εκδοχή σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο, εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και για τη μη απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην απάντησή του αναφέρει ότι «η κίνηση και κυκλοφορία των οχημάτων βαρέως τύπου στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα δεν επιτρέπονταν από τις 3.00 το μεσημέρι (σ.σ. της Καθαράς Δευτέρας) μέχρι τις 09.00 το βράδυ. Η απαγόρευση αυτή είχε ανακοινωθεί, στο πλαίσιο των μέτρων κυκλοφορίας που είχαν ληφθεί από την Τροχαία, με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 02 Μαρτίου 2011».

Το υπουργείο προσθέτει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών διακόπηκε και μετά τις 21:00 , στο ύψος των περιοχών Αλμυρού Μαγνησίας και από τη Χαλκίδα προς την Αθήνα.

Ως προς την έξοδο, το υπουργείο διευκρινίζει ότι, μόλις άρχισε η χιονόπτωση, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία βαρέως τύπου οχημάτων προς Λαμία, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου Αττικής, και οι τροχονόμοι ακινητοποιούσαν όσα τέτοια οχήματα εντόπιζαν στην περιοχή μεταξύ Λαμίας και Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η κυκλοφορία στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα αποκαταστάθηκε αμέσως μετά το καθαρισμό του οδοστρώματος και τη ρίψη άλατος. Τα οχήματα βαρέως τύπου που είχαν ακινητοποιηθεί στη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, μετά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με τη συνοδεία οχημάτων της Τροχαίας, κινήθηκαν κατά ομάδες, των 15 έως 20 οχημάτων, προς Λαμία χωρίς προβλήματα».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 21:03