«Η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια περίοδο που είναι πολύ στενή η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πάρα πολύ θετικό».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς για την επερχόμενη επίσκεψη της επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα στις 17 και 18 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης της Αμερικανίδας υπουργού με τον Έλληνα ομόλογό της, Σταύρο Λαμπρινίδη, το πρωί της Κυριακής, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη (για το θέμα αυτό, τόνισε, θα είναι σημαντική η αυριανή, 4η Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, στην Κωνσταντινούπολη), οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, με δεδομένο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την περιοχή (τα Βαλκάνια αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση) αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος, καθώς επίσης και η κατάσταση στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης