Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερώτηση για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής που επεξεργάζεται το υπουργείο, είπε ότι η πρόθεση είναι να εμπλακούν στη διαμόρφωσή του τόσο τα μέλη του ΕΣΕΠ, αλλά και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, ενδεχομένως και του δημοσιογραφικού κόσμου, προκειμένου να αντλήσουμε τη συνεισφορά όλων όσοι μπορούν να επηρεάσουν θετικά.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας έχει αναθέσει στον γ.γ. του ΥΠΕΞ κ. Ζέππο τη σύνταξη ενός πρώτου σχεδίου, το οποίο όταν ολοκληρωθεί, θα συζητηθεί από όλους τους προαναφερθέντες. Επιθυμία μας είναι να είναι προϊόν συναίνεσης και να αποτυπώνει τη σπονδυλική στήλη της εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τη στελέχωση της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Πολιτικής, είπε ότι η διαδικασία είναι υπό εξέλιξη και ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει αρκετές υποψηφιότητες με υψηλή τεχνογνωσία, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του κ. Παγκράτη, ως εκπροσώπου της Ε.Ε. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Για να είναι αντιπροσωπευτική η Υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., πρόσθεσε, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν και το γεωγραφικό στοιχείο, ώστε να αποτυπώνεται η σύνθεση των κρατών-μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης