Οι πρωτοφανείς εκφράσεις όπως «γελοιοποίηση της διαδικασίας» και «καμπαρέ της Τρούμπας το κάναμε εδώ μέσα» αλλά κυρίως οι καταγγελίες περί στημένης διαδικασίας για να ανατεθεί σε συγκεκριμένη εταιρεία η τεχνική κάλυψη των εσωκομματικών εκλογών στοίχειωσαν ανεπιστρεπτί την ήδη επεισοδιακή πορεία της ΝΔ προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Η έφοδος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως μαινόμενου ταύρου στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έφερε στο φως τις παρασκηνιακές συγκρούσεις που καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τα ακροβατικά ρεσάλτα στην προσπάθεια να μην υπάρξει η υποβόσκουσα ήδη από την εκλογική ήττα του Σεπτεμβρίου ρήξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπήκε αιφνιδιαστικά στη συνεδρίαση και φώναξε: «Εγώ δεν δέχομαι τις γελοιότητες που συνειδητά γίνονται από το γραμματέα ΠαπαμιμίκοΗ κόντρα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον γραμματέα της ΚΕΦΕ ήταν ήδη γνωστή και τώρα επισημοποιήθηκε. Αυτό που ίσως ήταν λιγότερο γνωστό είναι η κόντρα μεταξύ του μεταβατικού προέδρου και του γενικού διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει από καιρό ζητήσει από τον κ. Τσιμάρα να του καταθέσει τον αναλυτικό λογαριασμό του κόμματος από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Το ποτήρι φαίνεται ξεχείλισε σήμερα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπήκε αιφνιδιαστικά στη συνεδρίαση και φώναξε: «Εγώ δεν δέχομαι τις γελοιότητες που συνειδητά γίνονται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο. Ούτε στο debate συμμετέχω» και ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει από τη διαδικασία.

«Πάμε Θόδωρε. Είναι γελοίοι. Εγώ δεν δέχομαι να γελοιοποιηθώ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επεισόδιο όμως δεν τελείωσε εκεί καθώς σύμφωνα με παριστάμενους ο κ. Μεϊμαράκης έξω φρενών άρχισε να εξαπολύει βαρύτατες εκφράσεις που έκαναν τον εκπρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναρωτηθεί: «Σε καμπαρέ της Τρούμπας είμαστε; Τέτοιες εκφράσεις δεν ακούγονται ούτε εκεί».

Το κακό κλίμα είχε φανεί νωρίτερα, πριν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίξει με πάταγο την πόρτα και διακόψει τη συνεδρίαση. Ο κ. Αμπατζόγλου είχε δηλώσει ενώπιον των μελών του κεντρικού οργάνου την απαίτηση να υπάρξει διαφάνεια στις διαδικασίες, καταγγέλλοντας ανοιχτά ότι υπάρχει μεθόδευση για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία της τεχνικής κάλυψης των εσωκομματικών εκλογών. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε ότι δεν θα επιστρέψει στη διαδικασία αν δεν γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση.

Όπερ και εγένετο λίγες ώρες μετά, με απόφαση της ΚΕΦΕ να αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι προσφορέςΟ Αμπατζόγλου κατήγγειλε ανοιχτά ότι υπάρχει μεθόδευση για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία της τεχνικής κάλυψης των εσωκομματικών εκλογών των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Παντός νομίμου δικαιώματός του επιφυλάχθηκε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ , ο οποίος έλεγαν πηγές της Συγγρού έχει… κατεβάσει Θεούς και δαίμονες και φέρεται αποφασισμένος να μηνύσει τον μεταβατικό πρόεδρο.

«Δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψή μου που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό», δήλωσε οργισμένος ο κ. Τσιμάρας.

Από την πλευρά του ο Αντρέας Παπαμιμίκος επέλεξε να μην ανεβάσει τους τόνους.

«Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του Καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ».

Oι δηλώσεις των υποψηφίων

«Η παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη σημερινή διαδικασία της ΚΕΦΕ είναι εσφαλμένη και αντιδεοντολογική. Ωστόσο κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπαινίχθηκε ότι ίσως στόχος είναι να μη γίνουν καθόλου οι εκλογές.

«Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει τη ΝΔ αλλά και τη διαδικασία, εκτός αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μη γίνουν καθόλου οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς. Δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Την κοινωνία τη θέλουμε μαζί και όχι απέναντί μας».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πριν γίνει το επεισόδιο είχε ζητήσει να τελειώσουν εδώ και τώρα τα διαδικαστικά, ενώ η εκπρόσωπός του Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία παρίστατο στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αντέδρασε έντονα.

«Είχαμε συμφωνήσει σε όλα ομόφωνα και στο αντίτιμο πριν μπει. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο».

Η ΝΔ κλυδωνίζεται σοβαρά και όπως έλεγαν πηγές της Συγγρού ακόμα και να μην επέλθει η διάσπαση παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος ο επόμενος πρόεδρος, όποιος και να είναι να μη μπορέσει να έχει μέσα αλλά και έξω από το κόμμα το κύρος που πρέπει να έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης