Το ΚΚΕ «καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Μετά τους πρόσφατους δολοφονικούς βομβαρδισμούς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, αυτές τις μέρες, δολοφόνησαν δύο Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ εντείνουν τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τον ξεριζωμό οικογενειών Παλαιστινίων από τις εστίες τους και τον εποικισμό, διατηρώντας στις φυλακές χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «ΗΠΑ, ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί αναβαθμίζοντας την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία τους με το Ισραήλ, νομιμοποιούν κι ενθαρρύνουν την επιθετικότητά του. Την ώρα μάλιστα που το κράτος του Ισραήλ προβαίνει σε αυτές τις ωμότητες, η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά συνυπογράφει μαζί του κατάπτυστες εκκλήσεις σκοπιμότητας, δήθεν “για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”… στην Κούβα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολοφονίες, το μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών κατά των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις κατοικιών κι οι εποικισμοί. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στην πάλη του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής με τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης