Το Κίνημα Αλλαγής με ενημερωτικό σημείωμα τοποθετείται στα σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας πολιτική συγκυρίας για τα οποία η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα νομοθετήσει αμέσως, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο, το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει προβοκάτσια για τη θέση του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο μηχανισμός διαστρέβλωσης των θέσεών μας συνεχίζεται και μετεκλογικά. Και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους προειδοποιήσαμε ότι θα τους ξεμπροστιάσουμε». Αφορμή το γεγονός ότι σήμερα η εφημερίδα “Η Αυγή”, «εφημερίδα της πρώην κυβέρνησης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έπιασε το νήμα από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, για να παραποιήσει τη θέση μας για το άσυλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζει ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής για το άσυλο είναι ξεκάθαρη και κατατέθηκε από την Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και επαναλαμβάνει το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«Το θέμα του “ασύλου” είναι σοβαρό, δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν σε κατάρρευση. Η ανομία βέβαια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί υπονομεύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, περιορίζει την πρόσβαση σε ποιοτική γνώση των λιγότερο προνομιούχων φοιτητών. Υπάρχει απλή λύση. Να φέρετε στην Βουλή και να ψηφίσουμε το άρθρο 3 του Ν. 4009/2011, διάταξη που είχε τότε ψηφιστεί από την Βουλή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία . Διάταξη που προστατεύει πλήρως κατά το Σύνταγμά μας, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες».

Επιπλέον το ΚΙΝΑΛ δημοσιεύει το άρθρο 3 του Νόμου 4009/2011 του ΠΑΣΟΚ για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακαδημαϊκή ελευθερία

1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

2. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

3. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 (Α΄ 87) και οι παράγραφοι 1 έως και 7 και 9 του άρθρου 3 του ν. 3549/2007 (Α΄ 69)».

Τέλος, στο ενημερωτικό σημείωμα, υπάρχουν αποσπάσματα από τη ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις προγραμματικές δηλώσεις που αφορούν στο χαρακτήρα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει το ΚΙΝΑΛ, τη θέση του για το ασφαλιστικό, τα εθνικά θέματα, το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη μείωση των υπερπλεονασμάτων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης