Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκλογή της νέας ηγεσίας, ωστόσο ακόμα και τα πρακτικά ζητήματα αποδεικνύονται δυσεπίλυτα.

Τεχνικοί σύμβουλοι του κόμματος τρέχουν τις διαδικασίες προσφορών από τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν να στήσουν πανελλαδικά τον μηχανισμό των εκλογών, από τους χιλιάδες φακέλους και τα ψηφοδέλτια μέχρι το on-line πληροφοριακό σύστημα σε κάθε εκλογικό τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Υπάρχει η εκτίμηση ότι το αντίτιμο των δύο ευρώ δεν αρκεί για την κάλυψη των εξόδων που συνοδεύουν τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα ΔημοκρατίαΤο γεγονός όμως ότι τα ταμεία της Συγγρού είναι άδεια και το κόμμα υπερχρεωμένο προβληματίζει τους υποψηφίους προέδρους και τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για το συνολικό κόστος των εκλογών, που συνδέεται άμεσα και με το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα. Το μέγεθος του εκλεκτορικού σώματος δεν μπορεί να υπολογιστεί και συνεπώς η ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής στο πως θα καλυφθεί το κόστος των εκλογών.

Σίγουρο, πάντως, είναι πως το συμβολικό αντίτιμο του ενός ή δύο ευρώ που θα καταβάλουν οι ψηφοφόροι δεν είναι αρκετό. Από την άλλη μεριά, όμως, η αύξησή του θα αποτρέψει αρκετούς πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Μία σκέψη που έπεσε στο τραπέζι είναι να πληρώσουν μεγαλύτερο αντίτιμο -κοντά στα 20 ευρώ- όσοι επιλέξουν να εγγραφούν στο κόμμα την ημέρα των εκλογών. Επιπλέον, το κόστος εξαρτάται και από το πόσες κάλπες θα στηθούν.

Στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε 1.040 εκλογικά κέντρα πανελλαδικά και 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων που κατέβαλαν δύο ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης