«Συζητάμε κάτι που είναι παράλογο, σε μια χώρα που δεν υπάρχουν κτηματολόγιο και δασικοί χάρτες», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

«Είναι παραλογισμός να φέρεται ένα νομοσχέδιο που αφορά μόνο το Μάτι. Αναγνωρίζουμε ότι δίνουμε σε ιδιώτες αυτό που το κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει. Ένα πολεοδομικό σχέδιο. Η περιοχή υπέστη μια θεομηνία με ανθρώπινα λάθη, αλλά και εμείς οι βουλευτές τώρα δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν δρόμους και πολεοδομικά σχέδια. Ουσιαστικά το κράτος παραδέχεται ότι είναι ανίκανο», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο σκοπός είναι καλός ο τρόπος είναι λάθος. Πουθενά δεν υπάρχουν κυρώσεις. Τα χρήματα θα πάνε σε έναν ειδικό λογαριασμό για να γίνουν έργα. Δεν θα πάνε στους ανθρώπους. Τα έργα θα αναλάβουν οι ιδιώτες και οι άνθρωποι θα ωφεληθούν κατ’ επέκτασιν. Και αν κάποιος κάνει ένα λάθος και χαθούν τα λεφτά ποιος θα φέρει την ευθύνη; Ακόμα και οι εργολάβοι που θα αναλάβουν να κάνουν τα έργα θα έχουν ασυλία. Αυτό όμως λέγεται ασυδοσία. Σε ποια χώρα συμβαίνουν αυτά; Μόνο σε Μπανανία. Αυτό έχει γίνει η Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με τις φωτιές στην Ηλεία. Κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση και τώρα γίνεται το ίδιο στο Μάτι».

Ο Κυρ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα ποσά που συγκεντρώθηκαν από εράνους. «Κακώς φορολογείται το ποσόν που προέκυψε από εράνους», είπε.

«Τα χρήματα αυτά προέρχονται από δωρεές και θα φορολογηθούν. Δηλαδή θα φορολογήσετε το 10ευρο που πρόσφερε ο Έλληνας; Θα διαχειρίζονται τα χρήματα ιδιώτες; Πόσο πρόχειρα και επιφανειακά κινείται αυτή η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος, επανέλαβε την κριτική που έχει ασκήσει κατά καιρούς στην κυβέρνηση για την επένδυση του Ελληνικού και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την συνταγή ΦΡΑΠΟΡΤ. «Δίνετε τα πάντα με εγγύηση το ελληνικό Δημόσιο. Θα εγγυηθεί το Δημόσιο για να πάρει δάνειο ο κ. Λάτσης και να χτίσει επτά ουρανοξύστες. Αρχικά έκαναν λόγο για δυο ουρανοξύστες, τώρα έγιναν επτά».

Αναφερόμενος στην απώλεια πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι πριν από χρόνια υπήρξε παρόμοιο συμβάν στο Συκούριο της Λάρισας «και μετά εμφανίστηκαν τρομοκρατικές οργανώσεις που έκαναν επιθέσεις με τα όπλα που είχαν κλέψει. Σκοτώθηκαν άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Κανένας δεν μιλά. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Στρατού. Γιατί υπάρχει η δαμόκλειο σπάθη της τιμωρίας όταν κανείς κάνει λάθος εκούσιο ή ακούσιο».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της μετανάστευσης και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υποστήριξε ότι το κράτος πρέπει να λάβει μέτρα εάν, όπως είπε, «μεταξύ των λαθροεισβολέων είναι οι άοπλοι στρατιώτες της Τουρκίας. Ένα κράτος σοβαρό έχει πάνω από όλα νόμο και τάξη», είπε ο κ. Βελόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης