Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» στο λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή την πρώτη μεγάλη έξοδο του καλοκαιριού, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος διευκολύνει την επιστροφή στην κανονικότητα, με ανανεωμένα υγιειονομικά πρωτόκολλα, επιχειρησιακά σχέδια σε κάθε λιμάνι της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και βέβαια με συνεχή παρουσία των στελεχών του λιμενικού σώματος στα λιμάνια και στα πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε πληρώματα και ταξιδιώτες, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν, καθώς όπως τόνισε «θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας».

«Τους ζητώ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι, για να κερδίσουμε πίσω πάλι τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων ( παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80 χωρίς καμπίνες)είπε ότι κάτι τέτοιο θα εξεταστεί στη βάση τήρησης των υγιεινομικών πρωτοκόλλων, των επιδημιολογικών δεδομένων και βεβαίως σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει  πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid η μοριακό test. Το blue star delos αναχώρησε στις 07:25 με 1900 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Θήρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης