Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας τα περί «ενημέρωσης για την ύπαρξη νεκρών από τις 19:08»

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας τα περί «ενημέρωσης για την ύπαρξη νεκρών από τις 19:08»
Το υπουργείο Ναυτιλίας με σχετική του ανακοίνωση διαψεύδει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, με τίτλο «Ώρα 19:08 Ανεύρεση σορών», σύμφωνα με το οποίο το Λιμενικό ενημέρωνε για νεκρούς από την προαναφερθείσα ώρα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει πως το συγκεκριμένο σήμα στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα απεστάλη την Τρίτη, 24 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη μέρα από την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης και κατέγραφε ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23-07-2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το Λιμάνι Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στη διάσωση χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Τύπου το οποίο έχει τίτλο «Ώρα 19:08 Ανεύρεση σορών» και μνημονεύει σηματική αναφορά της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζονται τα κάτωθι:

α) Η εν λόγω σηματική αναφορά απεστάλη την Τρίτη, 24-07-2018, από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, την επόμενη δηλαδή ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου.

β) Ειδικότερα στην σηματική αναφορά καταγράφεται με σαφήνεια ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23-07-2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το Λιμάνι Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στη διάσωση χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Γνώριζαν για νεκρούς από τις 19.08

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, 17:11