«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει» αναφέρει μια λαϊκή ρήση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος στη σκιά της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι.

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Υπάρχουν τα στίγματα των πλεούμενων. Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης» ανέφερε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να μη ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας» πρόσθεσε, αρνούμενος τα περί… λανθασμένης πολιτικής της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια των κρίσιμων στιγμών του ναυαγίου.

«Κατανοώ ότι μπορεί κάποιος, μέσα στην απελπισία του (σ.σ. ο πατέρας που έκλαιγε, γιατί έχασε όλη του την οικογένεια) να είπε αυτό που νομίζει. Δεν δέχομαι, όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορηματικές τοποθετήσεις και από ανθρώπους που, όπως είπα, δίνουν όλο τους το είναι για την κοινωνία, ξεκάρφωτες κατηγορίες. Αν είναι τα γεγονότα όπως ισχυρίζονται οι διασωθέντες, τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία» υπενθύμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης